BCN 2013 Skupna izjava udeležencev Hub Meeting Barcelona 2013

Na tokratnem Hub Meeting-u oziroma povezovalnem srečanju smo izrazili skupno potrebo po gradnji procesa boja (#SocialStrike), zmožnega sinhronizacije različnih teritorijev, od lokalnega do globalnega nivoja. #15O razumemo kot sprožilec tega procesa, usmerjenega v povezovanje in opolnomočenje stavke proti finančnemu kapitalizmu in politiki varčevanja.

Da bi to dosegli, ni dovolj zgolj načrtovanje #SocialStrike akcij, temveč je potrebno tudi razložiti v koga oziroma kaj so te akcije sploh usmerjene. Potrebno je razložiti, zakaj moramo tvegati in razviti obliko boja, ki sega onkraj klasičnih demonstracij in delavskih stavk. Boj, ki je vključujoč in efektiven v povzročanju škode kapitalistični ekonomiji. Boj, ki spreminja stanje in odnose, vsiljene današnjemu produktivnemu sistemu in terja drugačno distribucijo družbenega bogastva ter garantiran dohodek za vse.

Posamezniki in skupine, ki smo se udeležili povezovalnega srečanja, smo uskladili skupno strategijo boja, s katero bomo pričeli teden dni pred 15. oktobrom 2013. Ta datum razumemo kot test za predstavitev procesa #SocialStrike in širjenje informacij o slednjem. Razvili smo tudi katalog praks stavke, ki se lahko uporablja za istočasno implementiranje akcij v različnih prostorih, upoštevajoč singularnost slehernega prostora in obstoječih virov.

Moč akcij ne ocenjujemo glede na njihovo velikost, temveč glede na njihovo razširjenost in koordinacijo. Silovitost akcij bo temeljila na naši zmožnosti, da jih koordiniramo in sinhroniziramo. Globalno demonstracijo #19O proti finančnemu kapitalizmu in politiki varčevanja razumemo kot pomemben nadaljnji korak v uveljavljanju naših neodvisnih koordinacijskih mrež, ki peljejo k nadaljnjim akcijam.

Z ljubeznijo,

Hub Meeting 2013

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s